Soja – Rozhovor s panem Yves-Marie MILBEAU (OLGA)
Rozhovor s panem Yves-Marie MILBEAU
Animátor rostlinných filiér
Skupina Olga (dříve Triballat Noyal) je rodinný mlékárenský podnik založený v roce 1951, který sdružuje devatenáct značek z mlékárenského a rostlinného sektoru určených pro veřejnost i profesionály, jako jsou Sojasun, Sojade, Vrai, Petit Billy, Grillon d’Or… Olga je přítomna na francouzském i evropském trhu s obratem 335 milionů eur (50% živočišné, 50% rostlinné a 50% bio, 50% konvenční).
Vizionářský duch Olga je na počátku mnoha inovací: první biologické mlékárenské produkty (1975), první nízkotučné sýry (1981), první dezerty ze soji (1988), první sojové steaky (1998)…
Soja se tedy pěstuje od roku 1988 v reakci na mléčné kvóta, která vedla ke snížení aktivity mlékáren. Od té doby je rostlinný sektor v plném rozvoji. Nákupujeme 8 až 9000 tun sojových zrnin v konvenční a bio kvalitě.
Pro dodržení našich závazků kvality a hodnot nám transformujeme pouze soju 100% francouzského původu. Certifikace IFS a IP nám zajišťují úplnou sledovatelnost od semene po finální buňku a zajišťují nám úplnou absenci GMO.
Pro zajištění kvality potravin pro lidi je výběr odrůdy zásadní a vyžaduje neustálý výzkum. S RAGT jsme proto zavedli sledování novinek, abychom zjistili hodnotu odrůd. Analyzujeme průmyslové a chuťové kvality jejich genetiky. Odrůdy jako RGT SPHINXA, RGT SIROCA, RGT STARBELA a RGT Stocata odpovídají všem kritériím, která hledáme.